Google Ads Sitelinks: Verhoog de relevantie en prestaties van je advertenties

Inhoud

Wat zijn Google Ads Sitelinks?

Google Ads Sitelinks zijn aanvullende links die worden weergegeven onder je advertenties op de Google-zoekresultatenpagina (SERPs). Deze links stuurt de gebruikers niet alleen naar de landingspagina van je advertentie, maar ook naar specifieke pagina’s met andere relevante informatie of aanbiedingen. Dit kunnen bijvoorbeeld productcategorieën, blogposts of contactpagina’s zijn.

Voorbeeld van Google ads sitelinks in de SERPs (zoekresultaten).

Sitelinks zijn belangrijk voor je advertenties

Sitelinks verhogen de relevantie en prestaties van je advertenties door de gebruiker meer gerichte opties te bieden om precies te vinden waar ze naar op zoek zijn en hen sneller naar de pagina’s van jouw website te leiden die voor hen het meest relevant zijn.

Voordelen van het gebruik van sitelinks in je Google Ads-campagnes

Verbeterde zichtbaarheid van je advertenties

Sitelinks maken je advertentie groter en opvallender op de zoekresultatenpagina. Hierdoor valt je advertentie meer op en vergroot het de kans dat potentiële klanten erop klikken.

 

Betere doorklikratio (CTR)

Met sitelinks kunnen gebruikers direct doorklikken naar specifieke pagina’s op je website. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring, waardoor de kans groter wordt dat ze op je advertentie klikken. Het resultaat is een hogere doorklikratio (CTR).

 

Hogere conversieratio

Door gebruikers naar de meest relevante pagina’s te leiden, vergroot je de kans dat ze een aankoop doen of een andere gewenste actie uitvoeren op je website. Dit resulteert in een hogere conversieratio en een betere ROI van je Google Ads-campagne.

 

Effectievere targeting

Sitelinks stellen je in staat om verschillende landingspagina’s te koppelen aan je advertentie, waardoor je beter kunt inspelen op de behoeften en interesses van je doelgroep. Dit kan leiden tot betere resultaten en een hogere relevantie voor de gebruikers.

Sitelinks toevoegen aan je Google Ads-campagne

Sitelinks kan je eenvoudig in 3 stappen toevoegen aan je campagnes:

1. Inloggen op je Google Ads-account

Om sitelinks toe te voegen aan je Google Ads-campagne, log je eerst in op je Google Ads-account.

 

2. Kies de juiste campagne en advertentiegroep

Selecteer vervolgens de campagne en advertentiegroep waarvoor je sitelinks wilt toevoegen.

 

3. Voeg sitelinks toe via advertenties en componenten

Navigeer naar het tabblad ‘Advertenties en componenten’ en selecteer ‘Items’. Klik op de grote blauwe plus-knop en kies ‘Sitelink-extensie’. Voeg vervolgens je sitelinks en bijbehorende beschrijvingen toe en klik op ‘Opslaan’. Zodra jouw advertentie extensies zijn goedgekeurd door Google zullen ze direct zichtbaar worden.

Overzicht van het Google ads systeem met sitelink extensies

Tips bij het gebruik van sitelinks

Maak sitelinks relevant en specifiek

Zorg dat je sitelinks aansluiten bij de inhoud van je advertentie en de verwachtingen van de gebruikers. Hoe specifieker en relevanter de sitelinks, hoe groter de kans dat gebruikers doorklikken en converteren op je website.

 

Gebruik duidelijke en aantrekkelijke call-to-actions

Een goede call-to-action stimuleert gebruikers om op je sitelink te klikken. Gebruik krachtige, activerende termen zoals ‘Bestel nu’, ‘Vraag een offerte aan’ of ‘Download onze brochure’.

 

Optimaliseer sitelinks voor mobiele apparaten

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om te zoeken en te kopen. Zorg daarom dat je sitelinks goed leesbaar zijn op mobiele apparaten en leiden naar mobielvriendelijke pagina’s.

 

Test en optimaliseer je sitelinks regelmatig

Monitor de prestaties van je sitelinks en experimenteer met verschillende teksten, doelen en pagina’s. Zo ontdek je welke sitelinks het beste werken voor jouw campagne en hoe je jouw advertenties kunt blijven verbeteren.

Prestaties van sitelinks analyseren en verbeteren

Het is belangrijk om de prestaties van je sitelinks te volgen om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn en extra waarde toevoegen aan je campagnes. Dit stelt je in staat om eventuele problemen of mogelijkheden voor verbetering te identificeren en aan te pakken.

Om de prestaties van je sitelinks te analyseren en te optimaliseren, klik je op campagne of advertentiegroep niveau op “Advertenties en componenten” > “Items”. Hier staan inzichten in hoe vaak je sitelinks worden weergegeven, welke sitelinks het meeste verkeer genereren en welke sitelinks leiden tot de hoogste conversieratio’s.

Google ads sitelink extensie resultaten (KPIs)

Door regelmatig de prestaties van je sitelinks te beoordelen, kun je bepalen welke aanpak het meest effectief is en waar verbeteringen mogelijk zijn. Op basis van deze gegevens kun je je sitelinks aanpassen om hun prestaties verder te verbeteren. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om de tekst van je sitelinks te wijzigen, nieuwe sitelinks toe te voegen of minder presterende sitelinks te verwijderen.

Gebruik sitelink extensies in combinatie met andere Google ads extensies

Om je Google Ads-campagnes naar een hoger niveau te tillen, kun je overwegen om sitelinks te combineren met andere advertentie-extensies, zoals highlight-extensies of structured snippet-extensies. Dit kan je advertenties nog aantrekkelijker en relevanter maken, wat leidt tot betere prestaties. Bekijk voor een volledig overzicht en uitleg van alle Google ads extensies ook ons artikel: De Kracht van Google Ads Extensies.

Conclusie

Het is duidelijk dat sitelinks een effectieve manier zijn om de relevantie en prestaties van je Google Ads-advertenties te verhogen. Ze bieden tal van voordelen, zoals verbeterde zichtbaarheid, hogere klik- en conversieratio’s, en effectievere targeting.

Enkele belangrijke punten om te onthouden bij het gebruik van sitelinks zijn onder andere het belang van het creëren van relevante en specifieke sitelinks, het gebruik van duidelijke en aantrekkelijke call-to-actions, en het optimaliseren van sitelinks voor mobiele apparaten.

Tot slot is het essentieel om te experimenteren met verschillende sitelink-strategieën en regelmatig je prestaties te analyseren en te optimaliseren. Alleen dan kun je de enorme voordelen van het gebruik van sitelinks in je Google Ads-campagnes volledig benutten. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het integreren en optimaliseren van sitelinks in je advertenties en geniet van de vele voordelen die ze te bieden hebben!

Indien je hulp nodig hebt bij jouw online marketing strategie helpen we je graag op weg. Lees hier meer over onze zoekmachine adverteren (SEA) dienst of neem contact op voor advies op maat!

Veelgestelde vragen over Google Ads Sitelinks

Sitelinks kunnen de relevantie van je advertenties verhogen door je bezoekers direct naar de meest relevante pagina te leiden. Daarnaast kunnen Sitelinks de prestaties van je advertenties verbeteren door de zichtbaarheid te vergroten en de klikfrequentie (CTR) te verhogen.

Nee, er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van Sitelinks. Je betaalt alleen voor de klikken op je advertenties, ook als ze via Sitelinks plaatsvinden.

Ja, Sitelinks worden op zowel desktop als mobiele apparaten weergegeven.

Je kunt tot 20 sitelinks toevoegen aan elke campagne of advertentiegroep in Google Ads. Maar houd er rekening mee dat Google uiteindelijk beslist hoeveel sitelinks er tegelijkertijd bij een advertentie worden weergegeven, afhankelijk van verschillende factoren zoals de relevantie van je sitelinks en de rangschikking van je advertentie.

Nee, Google bepaalt op basis van verschillende factoren, waaronder de relevantie van je Sitelinks en de positie van je advertentie, of je Sitelinks worden weergegeven.

Geschreven door:

Picture of Gillian Lukkassen

Gillian Lukkassen

Online Marketing Specialist

Inhoud

Vragen of hulp nodig?

W3 Solutions medewerker Gillian
W3 Solutions medewerker Gillian

Vragen of hulp nodig?

Laten we samen kijken naar de online marketing mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Gillian Lukkassen
Online Marketing Specialist